https://candcgroup.ro/wp-content/uploads/2017/09/profolio-banner.jpg

Consolidare, restaurare şi reabilitare Biserica Înălţarea Domnului, construire şi reabilitare clădiri anexe, amenajări exterioare, Comuna Manasia, jud. Ialomiţa

 

Proiectul s-a derulat în Regiunea Sud Muntenia și a fost gestionat la nivel naţional de către Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Regional 2014-2020 – Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației și la nivel regional de către Organismul Intermediar Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia.
Valoarea acestuia a fost de 4.937.165,58 lei, din care 4.836.966,56 lei reprezintă valoarea fi nanțării nerambursabile.
Valoarea lucrărilor de consolidare, restaurare și reabilitare a clădirii bisericii și restaurare a picturii murale a fost 4.137.609,56 lei.
Prin intermediul proiectului a fost consolidată, restaurată și reabilitată biserica Înălțarea Domnului prin intervenții asupra structurii de rezistență, intervenții arhitecturale la interiorul și exteriorul bisericii, înlocuirea instalației electrice, introducerea încălzirii cu calorifere perimetrale poziționate sub strane. Pictura murală realizată în tehnica ulei a fost restaurată integral.
De asemenea, a fost construit nou grup sanitar și au fost aduse îmbunătățirii clădirilor anexă din curtea bisericii: clădirea lumânărarului a fost reabilitată, la fel și clădirea care adăpostește centrala termică. Curtea bisericii a fost amenajată cu alei și spații verzi (gazon, arbori și arbuști ) pentru a pune în valoare frumusețea bisericii.